Hem / Pressmeddelanden / Vi stödjer vår statsminister!

Vi stödjer vår statsminister!

14 juni, 2009

Snart står vår statsminister inför rätta. Efter att i bästa civil olydnad-anda dröjt med att införa EU:s datalagringsdirektiv, som innebär att all vår data-och teletrafik lagras i ett halvår, dras han nu inför EG-domstolen. Den som inte rättar in sig i leden stäms, för som goda EU-medlemmar måste Sverige övervaka medborgarna.

Nog för att de borgerliga partierna röstade för direktivet i EU – men att stå för det på hemmaplan vågar man inte när opinionen och valresultatet talar sitt tydliga språk. Folk vill inte ha mer övervakning, och nu är det bara att hoppas på att regeringens rädsla för folkviljan är större än rädslan för gubbväldet i Bryssel.

Stå på dig, Fredrik Reinfeldt, och visa att det inte bara handlade om att slippa frågan i EU-valrörelsen från din sida! Du har ett gyllene tillfälle i och med Sveriges ordförandeskap i EU i höst. Ung Vänster stöttar statsministern under det hårda trycket från EU-byråkraterna. Använd din röst i Europa för att stå upp för mindre övervakning och mer demokrati -vi hejar på dig!

För mer information

Elisabeth Biström, informationsansvarig för Ung Vänster
[email protected], 070-203 82 04

Ida Gabrielsson, förbundsordförande för Ung Vänster
[email protected], 0738-24 12 13