Hem / Nyheter / World Social Forum i Nairobi

World Social Forum i Nairobi

20 januari, 2007

Just nu pågår World Social Forum, en mötesplats för rättviserörelser, fackliga organisationer, kvinno- och miljöorganisationer. För första gången arrangeras forumet i Afrika och Torun Carrfors från Ung Vänster är på plats.

Enligt arrangörerna är det omkring hundrafemtiotusen aktivister som träffas för att diskutera och utbyta erfarenheter från arbetet med att förändra samhället och världen.

-Det är jättespännande, säger Torun Carrfors. Med 1 500 programpunkter är det väldigt brett, så det är svårt att hinna med allt man vill.

Torun Carrfors hoppas på diskussioner om utvecklingen i Somalia och USA:s agerande där, fortsatt kamp för skuldavskrivnig och frågor kring sexuell och reproduktiv hälsa. Själv bidrar hon dessutom till programmet med en workshop i feministiskt självförsvar.

– Jag är utbildad instruktör och har hållit en mängd självförsvarskurser på skolor och fritisgårdar i Sverige, säger Torun Carrfors. Det känns viktigt och väldigt roligt att få dela med sig av de erfarenheterna och kunskaperna till tjejer från andra länder. Vi har mycket att vinna på att stärka och lära av varandra, avslutar hon.

 

För mer information:
Läs mer om World Social Forum på den officiella hemsidan: http://wsf2007.org

Torun Carrfors nås på plats på tel 073-843 04 37 eller [email protected]