Hem / Nyheter / Veckokursen 2017

Veckokursen 2017

5 januari, 2017

Ung Vänsters årliga veckokurs har just avslutats med ett tal från ordföranden, om förbundets historia av att aldrig ge upp och vår uppgift nu i att ta ansvar för hoppet. Vi har haft flera dagar av diskussioner, nya idéer och gamla floskler, uppesittarkvällar och spontanaffischering. Vi lämnar Linköping och Katedralskolan klokare, gladare och förvissa om att det vi gör är viktigt.

Hanna Cederin talar till veckokursen:


Det kapitalistiska samhället är inte byggt för människor och det visar sig tydligare än på länge. Kejsaren har hela tiden varit naken men det har blivit svårare att förneka. Det brister på allt fler håll. Priset för att hålla samman systemet har blivit högre och fler har fått betala. Sällan har det varit så nödvändigt att förändra världen. Vår uppgift är att visa att det är möjligt.

Vi ska berätta om det ohållbara konsekvenserna. Om det pris som betalas. Om det omöjliga i att vara människa i ett omänskligt system. Vi formulerar alternativet. Och tills vi har genomfört alternativet ska vi skydda varandra. Och om inte skydda, så kan vi dämpa stötarna, lindra värken. Bära den tillsammans.

Så agerar vi för solidaritet och vi bygger allianser, också under den här våren, under 2017. Vi samlar pengar för att uppmärksamma och förebygga självmord bland transpersoner, därför att psykisk hälsa handlar om frihet. Vi driver på för att ensamkommande flyktingar ska få permanenta uppehållstillstånd, därför att alla tonåringar ska ha rätt till framtidstro. Vi ordnar feministiskt självförsvar och gör en nyutgåva av makthandbok för tjejer, därför att systerskap och kunskap är makt.”

Tack till alla som gjorde veckokursen möjligt!

vk2

vk3

vk1