Hem / Nyheter / Skärpning, Vägval Vänster!

Skärpning, Vägval Vänster!

22 januari, 2005

Den lilla men högljudda sammansluting som kallar sig Vägval Vänster har nu tagit till nya grepp för att smutskasta den egna rörelsen. I söndagens rapportsändning anklagade Vägval Vänsters företrädare Dan Gahnström Ung Vänster för att frisera medlemssiffror. Samme man har under många år motarbetat och trakasserat ungdomar som engagerat sig i Ung Vänster för att arbeta för jämlikhet och rättvisa.

Ung Vänsters förbundssekreterare Tora Breitholtz är inte förvånad över utspelet.
– Vägval Vänster förbereder en utbrytning ur vänsterpartiet, menar hon. Det är uppenbart att de är frustrerade över att inte ha några unga med sig i ett möjligt nytt parti.

– Den lista över Ung Vänsters distrikt som rullade i bakgrunden i rapportinslaget innehöll flera fel, påpekar Tora Breitholtz. Förteckningen över vilka distrikt Ung Vänster är indelat i stämmer inte överens med verkligheten och de olika sifforna är från olika tidpunkter. Flera uppgifter tycks tagna ur luften, säger hon.

– Fördelningen av delegater till Ung Vänsters extraordinära kongress 2004 som rapport redovisade innehöll också den sakfel. Man kan inte gärna jämföra medlemsantal från en mängd olika datum med en ombudsfördelning från ett specifikt datum under hösten 2003, påpekar Tora.

Efter intervjun den 16 december 2004 har Tora Breitholtz påpekat för reportern att hans uträkning innehåller flera felaktigheter.
– Jag har erbjudit mig att förklara hur vi fördelat delegaterna enligt vår stadga. Att räkna procent baklänges, och med felaktiga utgångssiffror, är givetvis en matematik som inte går ihop. Eftersom han haft gott om tid på sig men inte varit intresserad av att kontrollera sina uppgifter tog jag för givet att de felaktiga siffrorna inte skulle användas i reportaget, avslutar Tora Breitholtz