Hem / Nyheter / Utredning om könsneutralt äktenskap

Utredning om könsneutralt äktenskap

20 mars, 2007

Hans Regner har idag lämnat in sin enmansutredning om könsneutralt äktenskap. Samtidigt så vill han lagfästa att de religiösa samfunden inte har vigselplikt. Det första könsneutrala äktenskapet i Norden vill på så sätt rädda den religiösa vigselrätten.

-Vi välkomnar såklart slutsatsen att äktenskapet ska göras könsneutralt. Allt för länge har vi levt med en diskriminerande lagstiftning som förhindrar människor att ingå äktenskap enbart på grund av skälet att dom är kära i någon av samma kön säger Jonas Lindberg som är vice ordförande i Ung Vänster.

-Men det som samtidigt är väldigt beklämmande är att utredningen också föreslår att samfund som inte vill viga samkönade par ska få behålla sin vigselrätt. Ska man agera myndighet så måste man följa lagen fortsätter Jonas.

-Man måste förhålla sig till hela lagstiftningen och inte välja ut det som passar en. Det här är lika absurt som att låta ett samfund vägra viga en svart och en vit på grund av rasistiska åsikter. Könsneutralt äktenskap är en självklarhet, och då ska lagen vara tydlig och följas av alla berörda parter avslutar Jonas Lindberg.

 

För mer information kontakta:
Jonas Lindberg på 070-400 34 13