Hem / Nyheter / Valturnén: femtonde stoppet – Skövde och Mariestad

Valturnén: femtonde stoppet – Skövde och Mariestad

27 augusti, 2014

Denna dag av aktivism har tillbringats i Skaraborgs distrikt, närmare bestämt Skövde och Mariestad. Vi började lite lätt med ett bokbord på Västerhöjds gymnasieskola i Skövde. Valmaterialet gick åt som smör i solsken, särskilt populära var våra anti-sd-pins och de antinazistiska klistermärkena. Några MUF-killar kom fram och undrade varför vi har två golfare på våra flygblad och om vi menade att alla som spelar golf är överklass. Att överklassen har valt sida för lägre skatter och högre vinster verkade de dock inte ha några problem med.

Sen for Weidan en sväng förbi Mariestad för att delta i en bostadspolitisk debatt anordnad av Hyresgästföreningen. Förutom henne deltog även representanter från MUF, CUF och SSU. Det var bara Weidan som hade personliga erfarenheter av bostadsbristen, medan de andra pratade om hur man måste ta bort krångliga regler för nybyggnationer och att det är en ”livsstil” att leva som fattig student, så pratade Weidan om vikten av ett modernt miljonprogram.

Samtidigt ordnade Ung Vänster Skövde en tältaktion på Hertig Johans torg för att uppmärksamma att det inte byggs några bostäder för oss unga. Många tvingas istället att tälta eller att flytta runt mellan otrygga och dyra andrahandskontrakt.

Efter det var det dags för ännu ett välbesökt öppet möte med ca 20 deltagare, både nya och gamla medlemmar. En av de frågorna som diskuterades mest var vinstslöseriet i skolan och det fria skolvalet. Efter mötet var det ännu fler som tog steget och gick med i Ung Vänster.

Helt enkelt en väldigt intensiv och lyckad dag!

 

/Nils Englund, förbundsstyrelseledamot